Valseslipemaskiner

Valseslipere

En valsesliper gjenkjennes på valsen som  er av en ekspanderende type. Det vil si at det er veldig enkelt å bytte slipebåndet fordi dette bare kan skyves rett inn på valsen og under drift holdes på plass av sentrifugalkraften. Dette er en lettvint måte, men den har dessverre en begrensende effekt på maskinens yteevne ved at trykket på valsen ikke kan være for høyt fordi dette da ødelegger ekspansjonen i valsen og båndet sklir ut.

Av denne grunn benyttes valselipere i dag primært til utleieformål og våre valseslipere er særlig produsert med dette for øye. Maskinene kan imidlertid også være et godt valg for en håndverker som ikke har sliping som hovedgesjeft og som kansje hovedsakelig sliper nyere gulv.

Scorpion DCS

Bona Scorpion DCS

Bona Scorpion DCS valsemaskin er laget for å være en lettvekter men allikevel et profesjonelt verktøy som skal være lett og svært trygt å bruke. Den er veldig populær blant utleiekjeder over hele verden. Unike sikkerhetsfunksjoner slik som “død mann” knapp i håndtaket gir sikker drift. Bona Scorpion DCS er den perfekte kombinasjonen av funksjonalitet, pålitelighet, sikkerhet og brukervennlighet. Undersøkelser har vist at frykten for støv er den faktor som forhindrer mange Gjør-det-selv brukere fra å slipe gulvene sine. Her har man et tilnærmet støvfritt alternativ å tilby.


Anvendelse: Til sliping av alle typer tre og parkett - av brukere på alle ferdighetsnivåer,  fagfolk, semi-profesjonelle eller gjør-det-selv brukere.


Fordeler:

 • DCS innebygget støvsuger med dobbelt filter
 • Lett vekt - 43 kg
 • Start/stopp på håndtaket
 • 3-stegs innstilling av valsetrykk
 • Meget lett bytte av slipehylser uten bruk av verktøy
 • Meget robust konstruksjon, tåler bruk i utleie.


Tekniske data:

Valsebredde: 200 mm

Slipebånd: 200 x Ø 480 mm

Motor: 1.3 kW + 1.2 kW (Støvsuger)

Vekt: 43 kg

Valsehastighet: 3.000 rpm


Last ned utskriftsvennlig datablad her.

Sprengskisse her.

Brukermanual her.

Scorpion

Bona Scorpion

Bona Scorpion ekspansjonsvalsemaskin er laget for å være en lettvekter men allikevel et profesjonelt verktøy som skal være lett og svært trygt å bruke. Den er veldig populær blant utleiekjeder over hele verden. Unike sikkerhetsfunksjoner slik som “død mann” knapp i håndtaket gir sikker drift. Bona Scorpion er den perfekte kombinasjonen av funksjonalitet, pålitelighet, sikkerhet og brukervennlighet. 


Anvendelse: Til sliping av alle typer tre og parkett - av brukere på alle ferdighetsnivåer,  fagfolk, semi-profesjonelle eller gjør-det-sev brukere


Fordeler:

 • Kompakt men effektiv
 • Lett - 45 kg
 • “Død mann” knapp på håndtaket
 • Enkelt skifting og påsetting av slipebånd uten verktøy
 • Trinnløs valsetrykkjustering


Tekniske data:

Valsebredde: 200 mm

Slipebånd: 200 x Ø 480 mm

Motor: 1.3 kW + 1.2 kW (Støvsuger)

Vekt: 43 kg

Valsehastighet: 3.000 rpm