Classic

Classic serien

Classic-serien er Gulvkompagniet egne lakk og beisprodukter. Disse er utviklet i nært samarbeide med våre kunder og har vært blant de mest solgte i Norge i mange år. Den opprinnelige oljelakken har etterhvert fått selskap av en vannbasert "fetter" som også har blitt svært godt mottatt i markedet.  Totalt har Classic produktene fremdeles størst markedsandel blant norske lakkprodukter til behandling av gulv i Norge.

Classic Uretan lakk oljebasert

Classic Uretan lakk er en lys polyuretanbaset oljelakk for bruk på alle typer treverk.  Inneholder lysfilter som hindrer nedbryting av treverket ved ultrafiolett beståling.

Leveres også i egen variant for bruk på idrettsgulv med godkjenning i hht. DIN 18032, del 2.*.

Lakken er spesielt laget for påføring med rulle, noe som gir rask og oversiktlig bruk, samt minimerer eksponeringstiden for brukeren. For bruk på større flater kan også sprøyte benyttes.

Classic Uretan lakk gir treverk optimal beskyttelse mot fuktinntrenging og er velegnet for utendørs og maritim bruk.


Classic Uretan lakk kjennetegnes ved sitt høye tørrstoffinnhold og med dette sin høye slitestyrke.  Testet av Teknologisk Institutt som best av gulvlakker i konkuranse med bl.a to-komponent tynnerbaserte og syreherdenede DD lakk.


Classic Uretan lakk gir oljens vakre glans og dybdevirkning og fremhever treverkets spill og struktur. Finnes i tre glansvaranter (Glansgrad i parentes); blank (90), halvblank (40) og Boneglans (15).


Glansgrader

Boneglansens unike matthet gir et nær ubehandlet inntrykk med et minimum av lysrefleksjon som gjør at treverkets karakter fremheves. Helhetsinntrykket sammenliknes best med den matte finish ellers kun oppnåelig ved oljebehandling men uten dennes langt mer tungvinne, arbeidskrevende og ikke minst kostbare vedlikehold.

Classic Uretan Boneglans foretrekkes også av en rekke malere som fernis ved marmorering og lasering. Fyldigheten i lakken hinder sig, men gir allikevel god utflyting som fagfolk vet å verdsette og som ikke kan sammenliknes med noe annet produkt på markedet. Resultatet blir holdbart, vaskbart og holder i generasjoner.

Classic Uretan blank gir med et fåtall strøk en utrolig dybdevirkning og glans som med tradisjonelle lakktyper kun oppnås med et utall strøk. Spesielt velegnet på mørkere tresorter som merbau etc, men gir også en forbløffende, nær glassert virkning på andre tresorter. Brukes ofte av arkitekter for fremheving av interiørdetaljer og nyskapende effekter.

Classic Uretan lakk halvblank er en mellomting av de to nevnte med svak dreining mot det matte. Ideell for den som liker oljens dybde kombinert med en reflekterende glans.


Sikkerhetsdatablad her

Teknisk datablad her

FDV datablad her

Classic Uretan lakk Aqua vannbasert

Vannbasert lakk for framtiden!

Nye krav til løsemiddelinnhold og miljøet, har vært drivkraften bak utviklingen av Classic Uretan Lakk Aqua. Gulvkompagniet begynte allerede for flere år siden med å utvikle et vannbasert alternativ. Vi så det imidlertid ikke tvingende nødvendig å være blant de de første på markedet fordi man på denne måten hadde mulighet til å lære av andres erfaringer og feil.


Hva er den optimale gulvlakk? Mange vil si det er den som beskytter treverket best mot slitasje og fukt. I så måte har Classic Uretan Lakk på oljebasis, vært en ener. Dette har derfor også vært viktig i arbeidet med utviklingen av det nye produktet. Samtidig skal påføringsegenskapene, tørketiden, viskositeten og det rent estetiske ivaretas. Sist, men ikke minst er det viktig med en 100% kompatibilitet mellom vannproduktet og den etablerte oljelakken, slik at disse kan brukes om hverandre.


Classic Uretan Lakk Aqua er en polyuretan akrylat dispersjon. Polyuretanen gir produktet slitestyrke og viskositet, mens akrylatkomponenten sørger for tørk og overflatestyrke. I tillegg er lakken brukket i en svak ferskennyanse som gir en langt varmere og dypere lød i treverket enn det man tradisjonelt forbinder med vannbaserte lakkprodukter.


Lakken fungerer like godt på nåletre som på løvtre. Overflatestyrken på Aqua er faktisk bedre enn på oljelakken, men fordi den ikke gir like mye slitesjikt pr. strøk, vil brukstiden totalt sett med samme antall strøk, være lavere.


Classic Uretan Lakk Aqua er blitt svært godt mottatt blant gulvsliperne i markedet. Blant de egenskaper som trekkes fram, er utseendet og fyldigheten som gir lett påføring og god utfylling. Classic Uretan Lakk Aqua påføres best med en microfiberrulle, men også vanlig korthåret filtrulle er fullt brukbar.


Spesifikasjoner:

Classic Uretan Lakk Aqua er en vannbasert, hurtigtørkende og luktsvak polyuretan-akryl lakk for innendørs bruk på tregulv, parkett, dører, listeverk o.l. Både for ubehandlede og tidligere lakkerte flater.


Lakken leveres i 5 liters kanner og finnes i 3 varianter:

- ULTRAMATT (glansgrad 6-7)

- MATT (glansgrad 15-20)

- HALVBLANK (glansgrad 40)


Sikkerhetsdatablad her

Teknisk datablad her

FDV datablad her

Classic Uretan lakk Aqua vannbasert Hvitlakk


Dette er i praksis samme lakk som Classic Aqua Boneglans, men er tilsatt en hvittone som lar deg utføre to operasjoner i ett - lakkering og hvitting. Kan brukes som primer i første strøk for den som bare ønsker en liten hvittone, eller brukes i flere strøk for den som ønsker en kratigere innfarging. Også egnet på gulv som skal hvitoljes og lakkeres, men hvor man ikke oppnår den ønskede graden av hvithet kun med oljen i bunnen.


Alle lakker med farge bør ha et strøk med klarlakk på toppen for å få et slitesjikt. Vi anbefaler vår Classic Aqua Ultra matt for gjør lakken tilnærmet usynlig og gir inntrykk av et gulv som er hvitoljet eller lutet, men uten alt vedlikeholdet som disse behandlingsmåtene normalt medfører.   


Sikkerhetsdatablad: Samme som Classic Aqua Klar

Teknisk datablad her

FDV datablad: Ikke tilgjengelig. Produktet skal ikke brukes i toppstrøk.

Classic Candido Bonevoks


Classic Candido er en god, gammeldags boneboks i fast form. Produktet kan påføres med maskin med varme slik at den blir flytende eller settes av på gulvet med stålsparkel og dras ut med en bonemaskin. Legges ut med hvit pad, tørker til det dannes en hvit overflate og etterpoleres så med hvit pad til ønsket glans.


- Høyt tørrstoffinnhold og lang brukstid

- Produsert av naturlig bivoks