Primere

Primere

Primer er et fantastisk verktøy når vannbaserte lakker benyttes. Med en primer kan du forandre det ferdige inntrykk til å bli lysere, mørkere, jevnere eller framheve strukturen i treverket på en måte som er svært vanskelig å få til uten en primer. F.eks vil et eikegulv som kun lakkeres med vannbasert lakk få en nedtoning av strukturen i treverket som følge av at lakken ikke er 100% transparent. Bruker du vår Prime Intense hentes struktenee fram på en nesten magisk måte og fremhever spillet i treverket. Likeledes vil bruk av vannbasert lakk på mørke tresorter kunne gi et grålig skjær i gulvet. Ved bruk av vår Prime Amber 1 eller 2 strøk forsvinner dette og det grålige skjæret og  treverket kommer til sin rett.

Vi nevner også vår Prime Trowel som jevner ut gulv som er tørre og har småsprekker slik at disse framstår som perfekte etter behandling. Se nærmere informasjon om de ulike produktene under.

Intense

Bona Prime Intense

Prime Intense er en 1-komponent vannbasert 100% polyuretan grunningslakk beregnet for grunning av parkett og tregulv. Prime Intense er enkel å bruke og gir overflaten et fyldig utseende med dyp innfarging. Forhindrer sideliming og framhever treets naturlige farge og struktur. Hovedsakelig anbefalt for eik og andre mellomlyse treslag. 

 


Trykk her for teknisk datablad og her for sikkerhetsdatablad.

Amber

Bona Prime Amber

Bona Prime Amber forgyller dine tregulv med en varm glød lik tradisjonelle, løsemiddelbaserte lakker, men uten løsemidler. Enkel utlegging og rask tørk gjør Bona Prime Amber enkel å bruke og er et naturlig og trygt valg for dine tregulv. Laget særskilt for bruk på mørke tresorter som Merbau, Meranti etc.. 

 


Trykk her for teknisk datablad og her for sikkerhetsdatablad.

Sportive Prime

Bona SuperSport Primer 

Bona SuperSport Primer er et spesialprodukt for bruk med Bona Sportive to-komponent lakk. Primeren hindrer sidebinding, noe som er svært viktig på store gulv slik idrettsgulv gjerne er.  Bona Sportive primer er vannbasert, lett å påføre og tørker fort.


Trykk her for teknisk datablad og her for sikkerhetsdatablad.

 

Sportive Prime

Bona Blocker

Bona Blocker er et tilsetningstoff til Bona Natural og Bona White som reduserer gulning/rødtone forårsaket av garvesyre (taniner) i eik. Produktet reduserer også risikoen for "blødning" fra kvister på furugolv. Produktet øker muligheten for å beholde lysheten/hvitheten på gulvet over lengre tid.


Trykk her for teknisk datablad og her for sikkerhetsdatablad.

 

Classic

Bona Prime Classic UX

Bona Classic UX er en vannbasert grunning for ubehandlede, nyslipte tregulv. Produktet gir en middels lys farge, er lett å påføre og kan mellompusses. Produktet gir et godt grunnlag sammen for Bonas topplakker. Produktet har svært lave utslipp og har klassifiseringen EC1PLUS. Produktet kan brukes på alle typer tre, også med gulvvarme.


Trykk her for teknisk datablad og her for sikkerhetsdatablad.

White

Bona Prime White

Hvite gulv er i skuddet som aldri før, og  Bona's Prime White er perfekt for å oppnå dette på en enkel og varig måte. Du kan selv bestemme hvor hvitt med antall strøk som påføres. Bona Prime White kan brukes helt fra bunnen, men mange foretrekker å bruke Prime Classic først for å sikre en jevn innfarging. På toppen  legges annen lakk for å gi økt slitestyrke eller annen glans.


Med Bona Prime White unngår du også grønnskjær i gulvet, noe som kan forekomme når man bruker olje til pigmentering først og vannbasert lakk på     toppen.

 


Trykk her for teknisk datablad og her for sikkerhetsdatablad.

Natural

Bona  Prime Natural

Bona Natural Primer er en grunningslakk lager særskilt for å gjenskape en fargen

og inntrykket man normalt får av ubehandlet treverk. For best effekt kombineres

den med Bona Traffic Natural. Produktet er utviklet for påføring med rulle. Bona

Natural Primer tørker raskt og har gode egenskaper for mellomsliping.


• Bevarer utseendet av et nyslipt, ubehandlet tregulv

• Lett å mellomslipe

• Lett å påføre med rulle

• GreenGuard-sertifisert for lav emisjon innendørs

 

Trykk her for teknisk datablad og her for sikkerhetsdatablad..

Se hele vår brosjyre om Bonas lakker og primere og hva de kan gjøre for deg i ditt arbeid her.