Gulvlim

Gulvlim, et Kinderegg for gulvleggere

Gulvlim har faktisk tre funksjoner i ett. Det er feste, skrittlydsdemper og membran/fuktsperre i et produkt. Det finnes også flere fordeler.

Se en oversikt under.

GULVKOMPAGNIET AS er  en ledende leverandør  av lim til  helliming av parkett og tregulv.


Liming av gulv framfor skuing eller spikring gir en rekke fordeler.


Mange investerer en masse penger i et gulv laget av massivt treverk. Spikrer eller skrur du gulvet får du kun gleden av den delen som er over skruehodene/spikerslaget for når disse kommer fram kan gulvet ikke slipes mer og må byttes. Limer du derimot i bunnen kan du slipe helt til undergulv - altså 100% utnyttelse av din investering.


Andre fordeler med å lime gulvet:

 • Permanent elastisk underlag - godt å gå på, demper skrittlyd
 • Tillater individuell oppskrekking mellom bordgangene - ingen større sprekker her og der.
 • Kan fungere som membram - forhinderer innsig av restfukt fra undergulv og skader på gulvet.
 • Fungerer meget bra med gulvvarme - tåler vekslende temperatur og bevegelser over tid
 • Raskt - limet er feste, membran og trinnlyddsdemping i ett. Erstatter hele oppbyggingen av et tradisjonellt gulv.


Vårt gulvlim Classic Elastic leveres i miljøoptimert emballasje i form av folieposer pakket i pappkartong. Dette er en vesentlig besparelse både for miljøet og for bruker fordi man får en 100% utnyttelse av produktet.


Andre fordeler med papp og foliepakking:


 • Lavere vekt -  Emballasjevekten for papp og folie utgjør kun 20% av vekten på et spann.
 • Minimalt med restavfall - Pappen gjenvinnes og den tomme folien gir to små knyttvenestore baller med restavfall.
 • Bedre økonomi, 100% utnyttelse - Du får aldri tømt et spann 100%, men med folien er dette faktisk mulig. Skjær vekk toppen av posen, ta en stålsparkel eller plankebit, dra folien under og alt limet kommer ut.
 • Bedre økonomi, intet svinn - Har du åpnet spannet og ikke bruker alt blir det alltid en skorpe på toppen og som oftest blir det kastet. Her har du for det første to kolli som er pakket uavhengig av hverandre. Dernest kan du brette folien sammen slik at det blir helt lufttett. Blir det litt snerk i åpningen skjæres dette enkelt vekk sammen med folietuppen neste dag.
 • Bedret økonomi, lengre holdbarhet - Gulvlimet i folieposer har nå minimum 24 måneders holdbarhet mot tidligere 12 måneder i spann. Dette bidrar ytterligere til å redusere svinn og bedre produktets miljøprofil
 • Ingen snerkdannelse. -  På stor sett alle limprodukter levert i spann forekommer snerk. Dette kommer av at noe luft blir igjen i spannet før det forsegles fordi det ikke er helt fullt og dette gjør at litt av limet på toppen størkner. I våre limposer finnes ikke luft og derfor ingen snerk.
 • Lettere transport - Med spann vil det alltid være ca 30% luft rundt spannet uansett hvor godt du stabler fordi det er rundt. Med en firkantet pappkartong får du 100% utnyttelse av plassen.


For en nærmere presentsjon av våre limprodukter trykk på linkene under.