Künzle & Tasin

Norges ledende leverandør til profesjonell sliping, behandling og legging av tregulv.

K&T Vega

VEGA ble laget for å løse de problemer som tradisjonelle kantemaskiner alltid har hatt. Først og fremst det evige problem med skifting og justering av drivremmer. VEGA’s drivrem skal aldri etterjusteres og svært sjelden skiftes. Hemmeligheten ligger i at remmen løper i et lukket rom hvor verken støv eller maling- og lakkrester kommer til. Remmen er av en svært kraftig type som ikke strekker seg.

Støvavsug har også alltid vært et problem for kantemaskiner.

VEGA’s støvsugerenhet er langt mer effektiv enn det man vanligvis forbinder med kantemaskiner. Ved en avansert konstruksjon har man lykkes å “geare” opp viftens hastighet til det dobbelte av motorhastigheten. Bedret støvavsug gir en vesentlig forbedring av arbeidsmiljøet for brukeren både av helsemessige årsaker og fordi man får bedre oversikt over hva man gjør.

VEGA er et skikkelig arbeidsjern som står for en støyt og som uten problemer høvler ned de mest ujevne kanter og skjøter. Selv gulv med masser av gammel lakk og maling er intet problem grunnet den kraftige motoren og den tidligere nevnte patent for lukket drivremkammer.

 

VEGA er enkel å justere. Høydejustering gjøres på et øyeblikk og det geniale styresystemet for hjulbroen gir alltid 100% korrekt innstilling. Håndtaket kan justeres opp og ned samt i sideplanet. Kraftige gummiholker gir et behagelig og sikkert grep. VEGA tilfredstiller i likhet med samtlige maskiner fra Künzle & Tasin de strengeste lover og regler for sikkerhet og arbeidsmiljø i hht. Norsk lov og EU's maskindirektiv.

 

Anvendelse: Til sliping av alle typer tregulv. Særlig effektiv på større og tyngre slipeoppgaver.,

 

Tekniske data:

Rondelldiameter: 178 mm

Rotasjonshastighet: 3.000 rpm

Motor: 200V 50 Htz 1.250 kW

Vekt: 15 kg

Valsehastighet: 2400 rpm

 

Sprengskisse for reservedelsbestilling finner du her:

Brukermanual finner du her.

Presentasjonsark for utskrift finner du her.

 

 

Künzle & Tasin var verdens første og etter hvert største produsent av gulvslipemaskiner. Hoveddelen av selskapets produkter markedsføres hovedsakelig gjennom Bona, men noen maskiner er ennå i salg i selkapets egen regi.

 

Maskinene fra Künzle & Tasin utmerker seg ved sin store kapasitet og effektivitet, samt ved et svært lavt servicenivå. De fortrekkes derfor av mange utleiere av maskiner.

Selskapets første logo fra 1946

K&T Pegasus

Pegasus ble laget for å løse de problemer som tradisjonelle kantemaskiner alltid har hatt. Først og fremst det evige problem med skifting og justering av drivremmer. Pegasus’s drivrem skal aldri etterjusteres og svært sjelden skiftes. Hemmeligheten ligger i at remmen løper i et lukket rom hvor verken støv eller maling- og lakkrester kommer til. Remmen er av en svært kraftig type som ikke strekker seg.

Støvavsug har også alltid vært et problem for kantemaskiner.

Pegasus’s støvsugerenhet er langt mer effektiv enn det man vanligvis forbinder med kantemaskiner. Ved en avansert konstruksjon har man lykkes å “geare” opp viftens hastighet til det dobbelte av motorhastigheten. Bedret støvavsug gir en vesentlig forbedring av arbeidsmiljøet for brukeren både av helsemessige årsaker og fordi man får bedre oversikt over hva man gjør.

Pegasus er et skikkelig arbeidsjern som står for en støyt og som uten problemer høvler ned de mest ujevne kanter og skjøter. Selv gulv med masser av gammel lakk og maling er intet problem grunnet den kraftige motoren og den tidligere nevnte patent for lukket drivremkammer.

 

Pegasus er enkel å justere. Høydejustering gjøres på et øyeblikk og det geniale styresystemet for hjulbroen gir alltid 100% korrekt innstilling. Håndtaket kan justeres opp og ned samt i sideplanet. Kraftige gummiholker gir et behagelig og sikkert grep.

 

Pegasus har en ekstra lang forsats som gjør det mulig å komme til under benker og radiatorer.

 

Pegasus tilfredstiller i likhet med samtlige maskiner fra Künzle & Tasin de strengeste lover og regler for sikkerhet og arbeidsmiljø i hht. Norsk lov og EU's maskindirektiv.

 

Anvendelse: Til sliping av alle typer tregulv. Særlig effektiv på større og tyngre slipeoppgaver.,

 

Tekniske data:

Rondelldiameter: 178 mm

Rotasjonshastighet: 3.000 rpm

Motor: 200V 50 Htz 1.250 kW

Vekt: 15 kg

Valsehastighet: 2400 rpm

 

Sprengskisse for reservedelsbestilling finner du her:

Brukermanual finner du her.

Presentasjonsark for utskrift finner du her.

 

 

Her finner du oss:

Kontaktinformasjon:

Smestadveien 5, 0376 Oslo

Tlf: 22 92 45 45

E-post: info@gulvkompagniet.no

www.gulvkompagniet.com

Åpningstider:

Mandag - fredag 08.00 - 16.30

Lørdag: Stengt

Søndag: Stengt

Kjøpsformasjon:

Last ned våre salgsbetingelser her.

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________